Araziden Seslerimiz (2017-06-16)

Bir Değiş-tokuş

Christina Luke

Geçen hafta Kaymakçı Arkeoloji Projesi (KAP) ve Salihli Fen Bilimleri Okulları birlikte bir gün geçirme fırsatı buldular. Biraz çay içip taptaze kayısı ve ev yapımı poğaça yedikten sonra öğrenciler üç gruba ayrıldılar.

Project and school leadership meet.

Beautiful apricots from the Şener’s garden.

Seramik laboratuarında kayıt ve üç boyutlu tarama metodlarını gördüler. Konservasyon laboratuarında objeler ve bilim hakkında bilgi aldılar ve kırılmış tabakları (Kipa’dan aldığımız) yapıştırmayı denediler. Biraz zorlandılar!

Zooarkeoloji laboratuarında, beslenme düzenleri ile özellikle yün ve deri gibi sanatları anlamak amacıyla arkeolojik veri içindeki kemikleri çalışmanın detayları üzerine konuştular. KAP ekibi, öğrencilere üç boyutlu görüntülemeyi ve sanal gerçeklik cihazlarının koyun ve keçi kemikleri arasındaki farkı anlamada nasıl kullanıldığını gösterdiler.

Öğleden sonra KAP ekibi Salihli’deki okulu ziyaret ettiler. Havuz başında yediğimiz hoş öğle yemeği sırasında okul müdürüyle tanıştık, öğretmen ve öğrencilerle ise okulları ve KAP ile birlikte yapılabilecekleri ortak işler üzerine konuştuk. Biz onların İngilizcesinden çok etkilendik ve daha iyi Türkçe konuşamadığımız için kendimizden utandık!

Sonrasında bizlere müthiş bir satranç odası da içeren ilkokul kısmını gösterdiler. Sınıfları ve üst kattaki harika kafeyi görmek için ana binayı turladık. Gezimizi atları ziyaret ederek tamamladık. Müfredatın bu kısmının öğrencileri sivil katılıma ve hayvanların değerini bilmeye teşvik ettiğini öğrendik.